04-11-2013, 05:05 PM
Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym zaczerpnąć opinii bardziej doświadczonych forumowiczów. W dniu dzisiejszym dostałem wybrany przez siebie prezent na urodziny, jest nim drzewko bonsai ficus retusa. Drzewko jest moim zdaniem wstępnie bardzo ładnie uformowane jednak rzuca się w oczy jedna rzecz. A mianowicie wydaję mi się iż ma za małą doniczkę. Chciałem się poradzić czy po okresie aklimatyzacji (myślę żę w pierwszej połowie maja) przesadzać roślinkę w większą doniczkę czy tylko skrócić korzenie i pozostawić w obecnej??
Dostałem również w komplecie nawóz bio gold jednak na razie mam zamiar się z nim wstrzymać, do czasu pełnej aklimatyzacji drzewka. Teraz kolejne pytanie czy 3 grudki nawozu starczą na miesiąc przy tej wielkości doniczce??
MOD: Proszę ułatwić innym przeszukiwanie i korzystanie z forum wpisując w temat nazwę rośliny o której mowa. Proszę również o wstawianie zdjęć za pomocą wewnętrznej aplikacji forum a nie za pomocą zewnętrznych serwrrów
Dostałem również w komplecie nawóz bio gold jednak na razie mam zamiar się z nim wstrzymać, do czasu pełnej aklimatyzacji drzewka. Teraz kolejne pytanie czy 3 grudki nawozu starczą na miesiąc przy tej wielkości doniczce??
MOD: Proszę ułatwić innym przeszukiwanie i korzystanie z forum wpisując w temat nazwę rośliny o której mowa. Proszę również o wstawianie zdjęć za pomocą wewnętrznej aplikacji forum a nie za pomocą zewnętrznych serwrrów