• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
formowanie pnia. Porady proszę.
Witam. Zarejestruję się tutaj jutro. Dziś chcę was spytać o ( w przyszłości) bonsai. Dzisiaj oglądałem Maję w ogrodzie. Pokazywali bonsai i bardzo mi się te rośliny podobają. Mam 11 lat i mam w swojej hodowli storczyki i wiele wiele innych pięknych kwaitów. Mam również ficusa. Chciałbym z niego zrobić bonsai. Roślina ma już różne gałązki. Pierwsze co chciałbym zrobić to odciąć gałęzi ????? Drugie to formowanie pnia ??? Trzecie kształtowanie całej rośliny. CZwarte to pielęgnowanie itd. Czy zrbić to w takiej kolejności ??? Mam jeszcze jedno pytanie. Jak się formuje, żeby wyszły takie krzywe pnie ??? Pozdrowienia Miki
  Odpowiedz
Polecam zalogowac sie na forum i poczytac nie ma mozliwosci zeby wypisac ci wszystko czego chcialabys sie juz nauczyc.
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz
Witam. Zalogowałem się. Zmieniłem zdanie na temat bonsai. Na wiosnę będe miał zaszczepkę fikusa. Czy bonsai fikusa często podlewać czy rzdko ??? Bardzo proszę o pilna pomoc.
  Odpowiedz
Mikołaju jeszcze raz odesle cie do forum. Wpisz w wyszukiwarce haslo: "fikus" lub "ficus" i wyswietli ci sie masa postow na jego temat. Forum nie istenieje od wczoraj i nie tylko ty sie o niego pytasz.
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości