Po ostatnich
warsztatach we Wrocławiu gdzie zostałem poproszony o stworzenie kaskady przez kolezankę odrazu zakochalem sie w tym pomyśle i musiałem sobie tez taka sprawic.
Koszt niewielki materiał zakupiony w
Akademi Bonsai w zwyklej donicy plastikowej za 30zeta. Praca razem z przesadzaniem do donicy (K&K) to ok 30min. A efekt?? Sami ocencie...
Bede informował was na bierząco co z ta roslinka sie dzieje narazie troche jej łyso
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
Roslinka aktualnie tak prezentowala sie na wystawie:
wykorzystam ten pomysl przy formowaniu mojej carmony. W tym momencie prezentuje sie nieciekawie ale po przesadzeniu bedzie OK .
Oto fikusik po 4 miesiacach ktore spedził na balkonie cały czas na bezposrednim słoneczku. Oczywiscie caly czas uszczykiwane byly liscie wiekszych rozmiarow nie pasujace do kompozycji. Aktualnie przechodzi defoliację ale to juz w nastepnym "odświerzeniu" tematu.
no bajer miałem okazje widzieć ten nie kiepski materiał na żywo. Rozwaliło mnie pytanie jednego 9 latka "Pse pana czy te drzewko jest chore ze jest tak w dół" ^^
pozdrawiam...
Ostatnia aktualna fotka z wystawy w Chorzowie. Niestety fikusik znalazł nowego własciciela moze kiedys zechce kontynuowac temat.
Nie wiem czy jest czego gratulowac. Jesli klient dał tyle ile byla dla mnie warta rezygnacja z rosliny wystawowej to dobrze. Osobiscie myslalem ze cena go raczej odstraszy a rosliny nie chcialem sprzedawac no ale jak juz sie powiedzialo TAK to nie mozna powiedziec NIE.
Nie jest to bocian w ktorego wlozylem troszke wiecej staran ale w tym przypadku jestem pewien ze uda mi sie zrobic druga podobna rosline i bede nadal posiadaczem fikusa kaskady.
No to czekamy na nowa kaskade ;D
Bolas napisał(a):pewien ze uda mi sie zrobic druga podobna rosline i bede nadal posiadaczem fikusa kaskady.
ja też tak myśle - materiału na to
hock: od groma
<!-- m --><a class="postlink" href="http://przemekradomyski.blog.onet.pl/">http://przemekradomyski.blog.onet.pl/</a><!-- m -->
no szacunek za fikusa. NO NO dobra robota