• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aka- nire (U. Parvifolia)
Przedstawiam wam drzewko zakupione1,5 roku temu. Do tej pory zmienił już doniczkę... został usunięty ten dziwny korzeń i korona troszeczkę też... czego jeszcze na fotkach nie widać (z powodu braku aktualizacji).

Temat przeniesiony ze starego forum
[Obrazek: 14_a1_312_1.jpg]
[Obrazek: 14_a2_999_1.jpg]
[Obrazek: 14_a3_180_1.jpg]
[Obrazek: 14_a4_139_1.jpg]

[Obrazek: 14_phot0005_211_1.jpg]
  Odpowiedz
trochę prześwietlone te zdjęcia
następnym razem w takim otoczeniu deko mnie światła lub słabszy błysk i będzie malina
ale drzewko niesamowite
  Odpowiedz
no rzeczywiście super drzewko. mi sie sczegolnie podoba układ tych korzeni Tongue
  Odpowiedz
Drzewko cały czas się zmienia, niedawno został ostro przycięty i teraz bucha bardzo, bardzo dużą ilością przyrostów, których jeszcze nie do końca na fotach widać. Od maja został usunięty jeden korzeń, po którym został guzek (trzeba go zlikwidować mechanicznie, dopiero na wiosne) i ciut w górę poszedł wierzchołek. Roślinka na zdjęciach dość smukła, ale to wina tego cięcia, o ktorym wcześniej wspomniałem. Tylna część pnia jest cała w odpadających łatach, ale to świadczy o jego wieku.

Przepraszam za jakość zdjęć, jeżeli chodzi o ostrość, ale naprawdę to jedyny aparat pod ręką.

[Obrazek: 14_3_2_1.jpg]
  Odpowiedz
Nie musisz umieszczać fotek za kazdym razem jak urośnie nowy listek w porownaniu z pozostalymi bardzo sie nie zmieniło.
Co do korony to radziłbym ja mocno rozbudować czyli dac spokojnie mu rosnac przez nastepny rok tak by sie rozkrzaczył i to mocno. Czerwonym kolorem zaznaczyłem jak mogłaby sie zamykać korona. Przemyśl tą propozyję i pamietaj to tylko propozycja.
Roslina przypomina mi troszke tą z mojego tematu: http://www.bonsai.pl/forum/viewtopic.php?t=36
[Obrazek: 3_propozycja_1.jpg]
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości