• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
JODŁA
Kupiłem fajny materiał. Nie zauważyłem do tej pory bonsai z jodły. Pytanie czemu? :?:

Załączone pliki Miniatury

Pozdrawiam
Rafał Ulfig
  Odpowiedz
Sam zaczynałem od jodły, którą mam po dzień dzisiejszy. W szkółkach można znaleźć dużo fajnych materialów ale samo "prowadzenie" drzewka nie jest według mnie rzeczą łatwą (zależy jeszcze od odmiany). Jodła ma miękką korę, w którą szybko wbija się formujący drut nie uzyskawszy jeszcze zamierzonego celu ale warto próbować. Życzę powodzenia.
Zmudi
  Odpowiedz
Witam
A mi to na daglezję wygląda

pozdrawiam
darek zajac
Darek Zając
  Odpowiedz
WITAM A MNIE TO PO PROSTU WYGLĄDA NA ŚWIERKA ALE MOGĘ SIĘ MYLIĆ
Adam Kisieliński
tel.506-237-804
  Odpowiedz
A mnie się wydaję, że najlepiej będzie potrzeć igiełki i powąchać: żywiczny zapach świerk a cytrynowy daglezja.

A tak poza tym: jeśli pytanie nie dotyczy powyższego zdjęcia to raczej nie do tego działu co? Natomiast jeśli chciałeś się spytać co z tym dalej, no to powinieneś coś więcej opisać... lepsze zdjęcia, więcej ujęć, może własna koncepcja? Dla mnie jest to młoda roślina ze szkółki bez wierzchołka, jodły czy tam daglezje mają to do siebie że ich kora nie wygląda staro, więc wydaję mnie się że powinieneś też ją formować jako roślina o subtelnym kształcie. Plus taki, że ładnie i szybko rosną.
  Odpowiedz
Bardziej pomaranczowy zapach heheSmile Ale to raczej napewno JedlicaWink
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości