• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ratowanie grubowsza!!!
Bardzo prosze o pomoc!! Mam wielki problem ze swoim drzewkiem!! Jest to grubosz, niestety z wyniku nieporozumienia i mojego wyjazdu drzewko zostało w mieszkaniu studenckim i było bardzo rzadko podlewane!!! Straciło wszystkie liscie, niektóre galezie pousychaly. Drzewo jest systematycznie podlewane, wypusza nowe listki. Pien drzewa jest bardzo miekki czego nie mozna powiedziec o galeziach. Drzewo rosnie w normalnej wysokiej doniczce, nie mialo przyciananych korzeni i dobre kilka lat nie bylo przesadzane. Prosze o porady jak moge je ratowac. Przesadzic? Nawoz?
  Odpowiedz
Jeżeli zacząl wypuszczać nowe pędy tzn. że jest coraz lepiej. Mimo tego pragnę zwrócić uwagę na to, że gruboszów powoli zaczynamy zaprzestawac podlewania ze wzgledu na zimę. Te rośliny zimą podlewamy raz w miesiącu, także uważaj, aby nie przesadzić z podlewaniem.
  Odpowiedz
Ostrożnie z podlewaniem bo grubosze tego nie lubia w duzych ilościach.
Miękki pień może być oznaką jego zgnicia. Jesli jest tak jak napisałem to po pewnym czasie grubosz sie przewroci i tyle. Nie masz czym sie przejmowac gruboszy wszedzie pod dostatkiem wiec pamietaj nastepnym razem zeby go nie zostawiac Smile
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości