• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Modrzew ''Kruk''
Witam
Z moim kontuzjowanym kolanem to sobie dzisiaj nie potańczę, więc mam czas coś napisać w temacie Kruka Rafała.
Jak zobaczyłem pierwszy raz modrzewia, chyba w 2011 na wystawie we Wrocławiu, to bardzo mi się spodobała szczególnie jeśli chodzi o nebari i strukturę kory, bo to jest pierwsza klasa, ale jak dla mnie coś było nie tak. Ułożenie gałęzi jest super, prowadzenie też. Dzisiaj jak patrzę na nowe zdjęcie to już wiem co mi nie gra w tej roślinie.
Nie będę wnikał w pierwszą prawą gałąź bo to jest wszystkim historia znana ale razi mnie to, że wszystkie gałęzie są podobnej albo prawie takiej samej grubości. Szczególnie jeśli chodzi o lewą stronę, pomiędzy najniższą i najwyższą jest niewielka różnica. Dodatkowo najniższe w stosunku do grubości pnia są zdecydowanie za cienkie. Jak dla mnie Rafał powinieneś odpuścić cięcie dolnych gałęzi na 2-3 sezony i pozwolić im trochę urosnąć (no i usunąć pierwszą prawą Smile ).
Możesz(-cie) się z tym nie zgodzić ale takie jest moje zdanie w tej dyskusji.
Przygotowałem szybką wizualizację jak ja bym widział przyszłość rośliny.

Pozdrawiam
Rafał Wodzicki
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.niwaki.com.pl">www.niwaki.com.pl</a><!-- w -->
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości