08-19-2014, 08:09 PM
A ja nie rozumie dlaczego NOWI tak się oburzają na kilka słów prawdy. Nie jesteś na forum głaskania po głowie. Nie raz tłumaczyłem dlaczego NOWI popełniają głupie nasze błędy z początków i tylko od tego chcę cię odwieść. Nigdzie nie jest napisane że bonsai to tanie hobby. Ja nie każę ci startować od pełnego zestawu narzędzi ale roślina to podstawa. Twoją sprawą jest też to co zrobisz ze swoim czasem i pieniędzmi. Chcesz go marnować proszę bardzo i tak albo przyjmiesz do siebie albo dalej będziesz żył w bajce zwanej jestem dumny bo wydaje mi się że mi się chce - a takich na forum przez ostatnie kilkanaście lat mieliśmy wielu.
Nie masz wiedzy o uprawie roślin. Rzucasz się na sadzonki i nasiona (nie wnikam co za gatunki kupiłeś) nie posiadając większych możliwości ich uprawy. Zaczynasz od najgorszego z możliwych materiałów i jak to kolega powyżej doradził będzie ci służył jako matecznik do kolejnych rozsadzeń.
Możesz się dalej burzyć ale albo robisz coś dobrze albo po co to robić?
Nie masz wiedzy o uprawie roślin. Rzucasz się na sadzonki i nasiona (nie wnikam co za gatunki kupiłeś) nie posiadając większych możliwości ich uprawy. Zaczynasz od najgorszego z możliwych materiałów i jak to kolega powyżej doradził będzie ci służył jako matecznik do kolejnych rozsadzeń.
Możesz się dalej burzyć ale albo robisz coś dobrze albo po co to robić?
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk