• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kandydaci na Bonsai!
No i super a dlaczego ja mam odpowiadać tobie a ty mi nie?? Zadałem proste pytanie nie bardziej prostsze od twojego a tobie tak samo trudno na nie odpowiedzieć. Niestety moja odpowiedź zależy od tego właśnie jak odpowiesz mnie. A dlaczego bo mam duży staż na forum i czasami próbuję się zrozumieć co kieruje takimi ludziami jak wy. I znów muszę wałkować temat od początku.
Otóż kolego rzucasz się na siewki czyli materiały które wymagają kilkunastoletniej planowanej pracy. Oświadczacie że czytacie książki -2-3 pozycje w języku polskim to jeszcze nie wiedza ale już coś - prawda? Tak wam się zdaje - każdą książkę jesteście w stanie zrozumieć i przerobić w 1-2 warsztatach więc jakie jest wasze doświadczenie książkowe w porównaniu do warsztatowego?
Nie możecie uczestniczyć w warsztatach spotkaniach? Spoko nikt was nie zmusi ale też nikt was nie będzie traktował poważnie bo sami nie traktujecie poważnie nie tylko nas ale zdobytej przez nas ciężko wiedzy a twierdzenie że nauczycie się na błędach działa na nas jak płachta na byka. To tak jak powiedzieć że jesteście katolikami wierzącymi ale niepraktykującymi.
Wybieracie sobie gatunki wyimaginowane bo co? Bo tak kcem? Spoko wasze pieniądze wasz problem - sęk w tym że nikt wam nie pomoże bo naprawdę bonsai z tych roślin jest na sztuki w całej europie i niekiedy ciężko nazwać je bonsai - oczywiście wy będziecie PIONIERAMI i chwała wam za to miejmy nadzieje że za 20-30lat będziecie jeszcze mieć ochotę pochwalić się za free waszą wiedzą.
Nawozy kochani - temat rzeka poruszany tysiące razy - OPCJA SZUKAJ - po co niech mi odpowiedzą - Otóż każdy nawóz można przedawkować - ale jest coś takiego jak instrukcja obsługi na opakowaniu ale też ciężko więc podaje gotowca -
Stosowanie: 5ml nawozu rozpuścić w 1l wody. Wiosną i latem nawozić rośliny co 7 dni. W miesiącach zimowych możliwe nawożenie raz w miesiącu.

Wydajność opakowania: 100 litrów roztworu.

Skład nawozu:
- azot - 6%
- fosfor - 4%
- potas - 5%

Termin stosowania: kwiecień - wrzesień

Ale nie piszą czy to do kwitnących czy liściastych czy może iglastych???? - UUUUUU problemik? Nie przecież na opakowaniu jest sosna - sosna kwitnie- TAK więc do kwitnących iglastych zimozielonych - najwyżej wyjdzie na błędach że się mylę - tylko w czym się pomyliłem?

Porada na przyszłość im mniejsze roślina tym większa szansa że coś spartolisz.
Przeszkadzam - spoko ostatni raz będę tylko Moderował.
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości