• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A może tak spróbować ..... - jałowiec
Niestety bardzo mało drzew podoba mi się w tym stylu. Tego niestety też nie mogę zaliczyć do tych które robią na mnie wrażenie. Jest to rzeczywiście bardzo trudny styl drzew rosnących w naturze, które bardzo ciężko odwzorować.
Bolas kiedyś pokazywał fotę drzewka z wystawy w tym stylu, którego autor uformował na takiego, którego wiatr dmuchnął bardzo silnie ale jednorazowo. Wiem, że są jeszcze takie, na które wiatr działa nieustannie i takie Naka zobrazował. Szkice pokazują bardzo ładne drzewa, gdzie istotną rolę ma tutaj pień. zdecydowane jego ruchy w stronę wiatru. Michale twój jałowiec tych ruchów nie ma, jest tylko przechylony i przypomina świerka przed wykrotem (zresztą świerki bardzo łatwo w naturze są formowane przez wiatr). Jakby nadać pniu jakiś ruch to na pewno lepiej zobrazowałoby to dramat tego drzewka. No i oczywiście elementy martwe. Naka bardzo fajnie też to zobrazował. Gałązka, która teraz jest martwa niegdyś chwilowo rosła według symetri, ale potem została skierowana przez wiatr w odwrotną stronę, co dodatkowo utwierdziło historię tego drzewka. U Ciebie ten jin na górze jakoś niepasuje. To takie moje skromne zdanie nie tylko co do drzewka ale do samego stylu.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości