• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jałowiec
Witam

Chciałem pokazać moje ostatnie pracę na jałowcu który został zakupiony w szkółce. Materiał nie jest górnych lotów, ale całodzienne drutowanie, układanie gałązek to kolejna lekcja która myślę nie pójdzie na marne :-) A efekt końcowy sami proszę oceńcie.

Spróbowałem połączyć dwie formy sokan i bunjin. Starałem sie uzyskać pewną powtarzalność u większego i mniejszego jałowczyka tak aby oba pnie współgrały ze sobą co jest bardzo pożądane w formie sokan. W przyszłości będe się starał jeszcze troche zbliżyć mniejszego jałowczyka do większego "brata".

Mam dwa pytania ponieważ zabieram się w sobote za jiny które tylko okorowałem. Poniżej przedstawiam virta (chciałbym aby tak się zagęścił) na który dość drastycznie zmniejszyłem jiny wyrastające z prawej strony. Co o tym sądzicie?

Druga sprawa do donica, swego czasu kupiłem tą która widać na zdjęciu(9cm wysokości i ok 33cm szerokości) ale chłopaki przekonują mnie, że nie pasuje do tego drzewka. Tu też prosiłbym o jakieś wskazówki :-) Bo nie wiem czy mam ja trzymać, a może komuś spasuje do drzewka i wtedy chętnie ją sprzedam.
Wysokość drzewka ok. 65cm

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości